Naravi, živalim in ljudem prijazno življenje
Recepti

Čemaževi polpeti

Po petih letih veganstva sem se že zelo izmojstrila v pripravi takšnih in drugačnih polpetov. Tu lahko daš domišljiji prosto pot saj se pri pripravi veganskih polpetov res da uporabiti tisoč in eno sestavino in vedno se da ustvariti nove in nove okuse.

Ker je čas čemaža, sem pripravila polpete iz čemaža, ki so mimo grede, moji najljubši polpeti. Pa si poglejmo recept:

Sestavine:

šop svežih čemaževih listov

pol skodelice kus kusa

pol skodelice rdeče leče

pol skodelice ovsenih kosmičev

drobtine

rdeča paprika v prahu

curry

majaron

sol

kokosova maščoba ali katero koli drugo olje

Priprava:

Čemaž zrežete ali še bolje zmeljete na majhne koščke. Lečo in kus kus skuhate po navodilih. Ovsene kosmiče prelijete z malo vode toliko, da se sprimejo skupaj.

Zrezan čemaž, skuhano lečo, kus kus in ovsene kosmiče daste skupaj v eno posodo. Dobro premešate in nato dodate še vse začimbe in sol. Naredite to po svojem občutku. Odvisno kakšen okus imate. Ste bolj za začinjeno ali malo manj? Jaz dam približno dve čajni žlički vsake začimbe in soli.

Ko ste vse sestavine dobro premešali med seboj, začnite oblikovati srednje velike polpete. V krožnik stresite malo drobtin in polpete povaljajte v njih na obeh straneh.

V ponvi segrejte kokosovo maščobo in ko je ta dovolj topla, popecite polpete na obeh straneh do zlato rjave barve. Postrezite z rižom, krompirjem ali pa samo solato.

Pa dober tek!

Article written by:

V življenju rada iščem naravne rešitve, ki pomagajo do boljšega počutja in skrbi za živali in okolje.